heeerrrreeeegud

Det regnar som fan här verkligen! :O inte okej!
Men jag har iallafall inte kunnat blogga nåt här det senaste, har inte funkat att logga in, stod error 404 hela tiden :S men nu funkar det!

Jag ska iallafall bort till min häst nu (ni kan läsa om henne här)
Sen ikväll nån gång ska jag ta en promenad med cloe. Hon får ta det lite lugnt nu, det förtjänar hon :)

Hon var iallafall duktig när jag red i förrgår, hon hade liiiiite för mycket energi bara, började bocka som FAN helt plötsligt men :)

Men nu måste jag snabba mig lite, ska ta tag i min blogg ikväll också, besök ;) http://barajessy.blogg.se/



Dagens ridpass

Red ut på cloe och malin på de soto (som nu har fått smeknamnet dotto, haha) Gick riktigt bra, hon var fin och ganska mjuk, dock ville hon inte riktigt gå på vänster sidan hem utan tvärade lite i mitten, men gick bra till slut. :)
Klättrade i en backe sen i slutet, och jävlar vad hon tände till! Hon verkligen trampade på ordentligt uppför och ar riktigt riktigt fin. :)

Så jag är nöjd men henne idag :)


Hästarna

Cloe och De soto mår utmärkt i hagen, bara 100 meter från mitt hus så jag har koll på dom hela tiden :)
Dom äter, och äter... och äter... och äter..... hmm, kommer bli några kilo att träna bort, speciellt på lilla dotto som var lite rund och go redan från början.. ;)


Capital Clo













Var bara tvungen

jag var bara tvungen att lägga upp den här för emma hatar den nåt så in i norden,  jag älskar dig emma <3



TJEEEEEENAREEE :D

Nu har emma lämnat landet för två veckor i solen. LYX!

Jag saknar dig redan emma :/<3

Men nu är det iallafall jag som ska blogga här dom två veckorna! Höhö, hoppas ni står ut med mig...
Kommer bara bli hästinlägg typ, bloggar ju på min egna blogg, http://barajessy.blogg.se
så ska mest skriva om hur det går med emmas lilla polle här :)

Och reta emma, med en sak... kommer i nästa inlägg ;)

/J.a

Bloggen kommer vara i goda händer!

Från och med idag kommer Jess vara den som bloggar här. Bad henne göra det så att bloggen inte dör under dessa två veckor jag är borta.

Det kommer förmodligen bli en hel del hästinlägg om hur dagens ridpass med mina två hästar är och hur det går för dom osv osv. Blir asbra tror jag! Då får ni lite mer insikt i hur min häst är att rida och så då jag inte riktigt är den som skriver ut om hur jag rider och så. Men Jess gör ju det så nu får ni lite mer information om detta :)

Sista inlägget nu på två veckor... Känns fan skönt! Har troligtvis en hel massa att skriva om när jag kommer tillbaka och massa bilder att visa osv osv. Kommer säkert vilja visa/berätta allt på en gång men jag ska vara duktig och ta det lugnt och fint, haha!

nej nu ska jag fortsätta och göra i ordning det sista här så vi hörs om två veckor igen.

Ha det asgött!

Sista inlägget för idag.

I morgon slänger jag nog upp ett inlägg bara...ska packa ner saker som papper, penna och kuvert så att jag kan skicka brev till några.

vid halv två ungefär åker jag iväg in till flygplatsen. flyget lämnar göteborg vid halv fem och turen tar ca fyra timmar. sen så ska jag åka buss från flygplatsen till hotellet när jag är framme så jag är inte på hotellet förrän på natten. då ska jag bara slänga in väskorna och lägga mig och sova på en gång! kommer troligtvis vara mycket trött efter flygresan.

Hade planer på att sova men helt plötsligt fick jag ingen lust för det alls. lite småknasigt det där haha! Gud jag kommer sakna en massa folk. två veckor utan kontakt med mina fina vänner. hur ska detta gå?! som tur är har jag familjen och ett helt nytt land med mycket att utforska. har aldrig varit i turkiet så ingen aning om hur det ser ut där...

var en halvtimma sen jag påbörjade detta inlägget och vet inte alls vart jag vill komma. tror inte jag vill komma någonstans. bara prata av mig lite.

nu ska jag sluta tjöta och publicera det här. men till vilken nytta? helt ointressant läsning ändå då det bara är en massa babbel från min sida.

men yeah ha det gött.

Grattis i efterskott Dan!

Glömde helt av att skriva ett grattisinlägg till Daniel Radcliffe som fyllde 21 igår.
Men nu kommer i alla fall ett i efterskott!



minns när han var sådär liten och söt i början av HP. Asgullig! ♥


FUCK THIS SHIT!!

hade tänkt slänga upp en cambild på mig och boken jag har som ska rädda min flygning i morgon (Susanna Clarke's Jonathan Strange & Mr Norrell) men självklart så går det inte att lägga upp! Blir så jävla trött... ÅH!

Kommer nog ett inlägg senare ikväll innan jag går och lägger mig. Vet dock inte vad det kommer handla om men det kommer i alla fall bli ett lite vettigare än det här , det är en sak som är säker!


Hejdå hästen...

Kom nyss hem från jobbet och innan dess var jag hos Cloe och sa hejdå till henne. Jess hämtar henne i morgon och tar hem henne till sig och jag har tyvärr inte tid att åka och säga adjö till henne under morgondagen då jag måste fixa det sista innan jag åker iväg till flyget. Men har ställt fram allt åt Jess i stallet så det är bara för henne att hämta hästarna och slänga in allt i bilen och ge sig av sen. Litar på Jess till 100% så vet att hon kommer ta jätteväl hand om min lilla polle och systers ponny.


Denna bild är tagen nån gång under den kyliga halvan av året...därav hennes långa päls på magen.


Även denna bild är tagen i vintras innan jag borstat henne haha!




Grattis på födelsedagen, bror!

Idag är det den 24 juli, vilket innebär att det är min brors födelsedag. Han blir 18 år gammal, alltså myndig och får göra vad fan han vill!

Grattis på födelsedagen bror. Jag älskar dig ♥

God morgon.

Sov fint inatt utan några sånna där konstiga drömmar. Har hunnit äta och duscha och ska nu fixa iordning mig lite till och sen ta på mig. måste även göra i ordning mina naglar. dom ser ut som fan, haha! helt avskavt nagellack och ojämna och så. asfult...men det ska det bli ändring på när jag gjort klart allt annat!

Folken kommer om två timmar och har fullt upp fram tills dess och medans dom är här. Sedan hinner jag nog med ett inlägg innan vi börjar köra runt djuren till de som ska passa dóm medans vi inte är hemma. Sen blir det hästen ikväll.

Have a nice day, people.


Godnatt på er.

Klockan är ett och jag ska upp vid nio i morgon för att äta frukost och sedan börja greja inför brors kalas som är i morgon. eller ja idag blir det ju... hur som helst så måste jag ju hinna sova lite i alla fall och måste vara lite utvilad så att jag orkar vara trevlig mot folken som kommer i morgon.

ska fjäska lite med min brorsas kompis som kommer (han är även vår granne) och be honom ta hand om mina små fiskar when im gone. han ställer säkert upp på det.

ingen aning om hur mycket uppdatering det blir i morgon då jag måste greja inför brors kalas och sen kommer alla folk och sen ska jag ju till hästen och så kanske jess hämtar hästarna osv. blir mycket i morgon helt enkelt! bloggen blir lidande men that's life. jess tar förresten hand om bloggen när jag är borta så den dör inte! ni kommer få många inlägg om hästar och om hennes ridning på min lilla skrutthäst. blir säkert asbra!

Nu ska jag stänga ner datorn och lägga mig och sova så att jag orkar denna fullspäckade morgondag.

Peace out!

Gästbloggning; Designer Sara

Hej, Sara gästbloggar!  Min första gästbloggning! Haha

jag är tjejen som fixat i ordning Emmas bloggdesign! Jag själv är väldigt nöjd, likaså är Emma! :) 
Jag gör gratis bloggdesigner för den som är intresserad, min blogg finner du här!

Njut nu av Emmas nya, fina, blogdesign! 

Kram! :)


Tradition: kort.

Jag och min vän Mathias har en underbar tradition som går ut på att vi gör kort till varandra på högtider, födelsedagar och andra viktiga dagar på året.

I julas fick jag ett underbart julkort av honom som jag kan sitta och glo på hur länge som helst. Man kan knappt förstå att det är gjort i paint. Hade tänkt visa det här för er.



Visst är den underbar? ♥

Namnsdag idag.

Ifall man kollar i kalendern så står det faktiskt "Emma" där , vilket betyder att jag har namnsdag idag.

firar inte direkt det men är ju ändå lite skoj.. så ja , grattis mig själv på namnsdagen!

Var och skaffade bror present förut. hade ju tänkt köpa biljetter till IFK Göteborg - Gais matchen men bestämde mig för att skaffa honom ett gymkort osm gör att han är på gymmet gratis fram tills årsskiftet. Han önskade sig nämligen ett sånt och då kan jag ju skaffa honom det :]

Åker förresten till Turkiet på söndag så från och med då kommer jag nog be Jess att blogga lite grann så att bloggen inte dör helt. Hon och hennes illlasyrra Malin kommer ju ta hand om mina hästar så jag tror nog att hon har lite ridning och annat att blogga om :] har inte bett henne att hjälpa mig med bloggen än men hon ställer alltid upp. verkligen en fin vän. älskar den kvinnan alltså! ♥


Nu ska här bäras!

Ska ut och slänga upp en jävla massa ved på släpkärran. det ska köras ut till min farbror i morgon. bra sysselsättning tycker jag :D

sen ska det bakas inför brors kalas i morgon, han fyller 18 ^^ awesome!

Dagens låt.

Lite David Bowie för er! En man jag kan lyssna på i alla lägen.

Enjoy.


Btw, har ni några frågor är det bara att ställa. Svarar på det mesta ifall det inte är alltför privat :) Svarar här i bloggen då..

Ha en fin natt!

Morgondagen.

Mina planer för morgondagen ser ut såhär..

-Gå upp och åka till IKEA för att skaffa mig en sänglampa (min andra är trasig. den gick mitt itu när jag grejade här)
-Packa inför resan som äger rum på söndag
-rida

sen tror jag inte att jag ska hitta på så mycket mer faktiskt.. men det lär ju ta sin lilla tid allt det där men jag har lite tid emellanåt med bloggen också :)

slänger upp ett inlägg senare ikväll också med dagens låt innan jag går och lägger mig...

Ett paket åt mig!



och detta låg inuti!


Scary night..

drömde en så jävla läskig dröm i natt.

det hela började med att jag satt i bussen på min gamla skola och väntade på att bussen skulle börja rulla. då såg jag att utanför vår ena gympasal så satt en man fast i cementen. det enda som syntes var huvet. jag stannade kvar på skolan av okänd anledning och skolgården var full av människor. senare dök våran vaktmästare (som förövrigt var mannen som var fast i cementen) upp och jag gick och kollade på stället där han suttit fast. där satt nu en ny man.
två dagar innan denna händelse hade någon lands prinsessa drunknat och fadern (kungen då) var ute efter hämnd. Han hade därför tagit en grupp människor till just Sverige för att ta död på folk.
på skolgården var det kaos då alla var jätterädda att bli nästa person som skulle åka ner i cementen. det blåste till och ett papper kom flygande , på pappret stod det:

Ni behöver inte oroa er, det är inte så farligt som det ser ut.
Förresten är det inga kvinnor som råkar illa ut. Kungen bad specifikt om män, inga fittor. Bara män"

detta gjorde att jag fick en enorm rädsla för att nån av mina bröder eller min pappa skulle råka illa ut.

Senare åkte jag hem och mamma tog en bil med ett par syskon och åkte iväg och pappa och jag och ett till syskon tog den andra bilen. Till slut hamnade jag inne i Jess stall tillsammans med Jess, jenny och jennie.

Den huvudsakliga "ledaren" i detta uppdrag om att hämnas på människor kom till jess stall och hittade oss. tydligen hade dom pratat med kungen och fått tillåtelse att göra illa oss fittor också, som han så fint kallade oss av det kvinnliga könet.

Ledaren som kom var en man och han hade en kvinna med sig. Dom kom in i stallet och tvingade oss att leka en lek som gick ut på att man skulle få två sedlar var , en del var tjugolappar, en del femtiolappar, en del hundralappar och en del femhundralappar. man skulle sedan springa runt med dom bak i byxorna så skulle dom andra tjejerna sno dom. den som inte hade någon sedel kvar förlorade och fick gå och sätta sig. till slut var det bara två kvar (jag och jess) och vi skulle ta varandras pengar tills han sa att spelet var slut. vi skulle då räkna våra pengar och den som fick minst pengar förlorade spelet. Det blev jag som förlorade.

Dom åkte sin väg men vi trodde att dom skulle komma tillbaka så vi drog iväg och hamnade hel plötsligt vid min fasters stall där jag har mina hästar. där kom jess morsa och hämtade oss på en cykel med en liten vagn där bak där jag och jess skulle sitta. innan jess morsa kom så hade jag pratat i tele med min mamma och hon hade fått nys om att denna hemska grupp var ute efter människor i sånna där King Cab's ni vet.

Vi cyklade hur som helst hem till Jess och precis då vaknade jag och tänkte "åh det var bara den dröm" och somnade om. denna gång jag sov drömde jag att jag träffade jess och frågade henne om en del saker som om någon blivit fastcementerad på skolan, om vi gömt oss i hennes stall, om leken med pengarna osv och hon sa att det hade hänt alltihop. jag blev då asrädd och vaknade igen och kände efter och märkte igen att det var bara en dröm. men denna gång vågade jag inte somna om igen så då låg jag vaken innan jag slutligen tog upp min dator.

drömmen låter kanske inte så läskig men den var det, verkligen. fyfan.

Queen.

Sitter och lyssnar på Queen det sista innan jag ska sova. Freddie hade ju en så fin röst.

Blir inget mer inlägg för ikväll så ni får sova så gott så hörs vi i morgon när jag gått upp och så. Sen kommer ju Jess och då drar vi iväg till torget :) Kommer bli nice.


Enjoy!



Förresten, är det nån som skulle kunna göra en nice design åt mig, gratis? let me know! Skulle verkligen uppskattas.

Ha det gött.

The Devil Wears Prada.

Av nån knasig anledning älskar jag den här filmen och ska just nu sätta på den och glo lite innan jag ska sova. Ska upp i morgon och gå med Jess på torget innan jag cyklar ut till Cloe och tar en ridtur med syster. Tar nog med kameran till stallet och tar lite kort på hästarna :)

Slänger upp trailern till The Devil Wears Prada så får ni nåt härligt att titta på :)



Har ni sett filmen? Vad tyckte ni i så fall om den? :)

Things I need to buy...

...när jag har råd, haha!



1. Helosan-salva. Min helosansalva är slut och ska därför införskaffa mig ny sån när jag är på torget i morgon med Jess. Finns säkert att köpa inne på coop för en billig peng. Mycket bättre att köpa det där tycker jag eftersom det är exakt samma sak men mycket billigare än i "finare" affärer. Vet dock inte om den finns i finare affärer?

2. Pälsglans. Efter tjat från Jess sida (yes hon kan påverka mig den kvinnan haha!) så hade jag tänkt köpa mig lite pälsglans till Cloe. Det kanske är jättebra och fungerar utmärkt , i dont know , men är ganska säker på att det gör det. (Dock inte säkert på att jag köper just den på bilden)

3. Pennfack+innehåll. Något jag ska skaffa mig nu inför gymnasiet. Så skönt att ha nåt att ha alla pennor på och ska som sagt skaffa mig nytt innehåll också (dvs pennor, sudd, pennvässare osv osv). Redo för en ny skolstart helt enkelt! (Inte det pennfacket på bilden)


Ny film för Dan!



Som ni ser ska Daniel Radcliffe (som spelar Harry i HP-heptalogin) spela in en ny film som troligtvis kommer ut nästa vår. Tycker det är riktigt skoj att HP-skådespelarna inte fastnar i det här med Harry Potter utan går vidare nu när filmerna är slut. Dock tror jag att Dan alltid kommer bli sedd som "Han som spelar Harry Potter" men ändå jävligt kul med nya filmer med dessa skådespelare!

Tyvärr kommer jag nog inte se filmen då jag inte klarar av skräckisar. Men eftersom Dan är med i filmen så kanske jag offrar mig och åtminstone försöker se på den :) Ska först kolla upp vad den handlar om och sedan läsa boken ifall det inte låter för hemskt haha! Då är jag ju ändå beredd på vad som händer och vad det handlar om så då blir det ju troligtvis lite bättre.

Tycker ni om skräckisar? :)
Vilken skräckfilm är i så fall er favorit? Varför?


Artikel hämtad från Aftonbladet.se

Harry Potter 1-7

Ja det är mitt boktips för idag. De som känner mig är nog mycket medvetna om min kärlek till HP.

No idea vad jag älskar så mycket i den men jag antar att det är all fantasi och allt påhittat och så. Så mysigt med sånna påhittade grejer.

Tror inte jag behöver skriva varken handling eller författare men författare är ju i alla fall JK Rowling. Tror nog inte att nån missat det haha!

Böckerna är bättre än filmerna, ja. Men filmerna är riktigt sköna dom också.

HP-heptalogin är helt klart mina favoritböcker av alla jag läst, inget snack om saken.

Vilka mina favoriter är? Fred och George (min ena kattunge är döpt efter Fred. Tyckte det var nice att döpa honom till det eftersom det var Fred av de båda tvillingarna som dog. För att hedra honom alltså)


Mina favoriter! ♥


Tidig morgon full av jobb.

God morgon, god morgon.

Här sitter jag då med arbetskläderna på mig och njuter av de tre minutrarna som är kvar innan jag ska gå ner och åka iväg till jobbet. No idea hur länge jag jobbar idag...men det blir nog i alla fall inte hela dagen.

Hinner äta och slänga upp ett snabbt inlägg sen (hade tänkt mig ett boktips igen) och sedan ska jag kasta mig på cykeln och trampa iväg till stallet. Jess och Malin ska ju som sagt rida och jag ska faktiskt ta och städa bland mina grejor medans dom gör i ordning hästarna.

Nu har dessa tre minuter gått och jag ska iväg. Vi hörs.

Godnatt folk.

Hade egentligen tänkt dra i säng utan att lägga upp nåt här men jag vill inte avsluta den första kvällen på denna bloggen med ett argt inlägg , så det får komma ett ganska meningslöst inlägg om min dag i morgon..

Först och främst ska jag gå upp om fem timmar för att åka och jobba i några timmar, sen ska jag ta och cykla bort till stallet och så kommer jess och malin dit för att rida Cloe och min lillasysters häst De Soto. min familj åker nämligen iväg nu på söndag till turkiet och är borta i två veckor. jess och malin kommer då rida våra hästar så dom får hålla igång under dessa två veckor.

Och ifall jag har tur kommer även mina böcker jag beställde för några dagar sedan. Dom hinner nog i alla fall komma innan jag åker iväg på söndag :) Annars har jag inget att läsa när jag är i Turkiet och då går jag i taket.

Ha en bra natt så hörs vi i morgon på morgonen eller när jag kommer hem från jobbet.


En av de fyra böcker jag beställt :)

Vilka jävla idioter.

Kan inte lägga upp denna videon här men klicka in på denna länk och kolla på videon : http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article7498573.ab

Har ni kollat? Bra!
Bara en enkel fråga....vad fan är det med folk på denna planet egentligen?! Hur i helvete kan man göra så mot ett djur? Det är helt sinnessjukt. I slutet av videon såg ni att straffet var mellan 20 000 spänn och 2 års fängelse. Personligen tycker jag att dessa människor förtjänar fängelse.

Förstår inte folk att djur också har känslor och ett hjärta och en hjärna? Uppenbarligen gör ju en del personer inte det men usch , det är så vidrigt. Är så frustrerad så vet inte riktigt vad jag ska skriva. Ifall ni sett videon förstår ni nog själva varför jag är så sur.

Bra start på denna blogg med ett sånt här ilsket inlägg men äh, det får bli så. Kunde inte låta bli nu när jag såg denna hemska video. Usch...

Till er störda jävlar som håller på sådär: Skaffa er ett liv istället för att förstöra andras!

Resan till River Sea.

Titel: Resan till River Sea
Författare: Eva Ibbotson

Läste den här boken för ca tre år sen och älskade den. För nån vecka sen dök boken upp i huvet på mig men jag mindes inte så mycket om den, varken titel, författare eller någonting...det lilla jag mindes (utsidan, människor i en båt) gick jag och sa till dom på biblioteket här och dom lyckades komma på vilken bok det var. Underbara människor, dom där bibliotikarierna!

Glömde skriva vad boken handlar om så kör in det här nu i efterhand...
Handling: När den föräldralösa flickan Maia kliver ombord på båten som ska ta henne till okända släktingar i Amazonas är hon förväntansfull inför resan och har drömmar och tankar om sin nya familj och sitt nya liv. Dessa drömmar och tankar krossas dessvärre snabbt när hon anländer till sitt nya hem. Till sin räddning har hon en förmåga att snabbt bli vän med människor, stora som små, och lyckas därför sakta men säkert i hemlighet skapa dig sitt drömliv.

Lånade hur som helst boken och läste ut den på ett par dagar. Den är så mysig men kan inte sätta fingret på vad jag gillar med den så.

Definitivt en bok ni bör läsa!


Hemma från stallet igen.

Stod i nån timma och borstade och grejade med henne. Hennes hovar är så torra nu när det inte regnat på ett bra tag. Lite småjobbigt... det bra med sol är ju att det går att rida i princip överallt då man inte stoppas av blöt sunkmark men samtidigt är det dåligt att hovarna blir så torra...jaja , det är ju så ^^

Här kommer lite bilder från både idag och från andra dagar. En del bilder är från i vintras men ni kan nog se vilka :) Det är inte så svårt att se skillnad då hon har jävligt mycket skägg osv på vintern, haha!

Glömde säga vad hästen heter.... Cloe är hennes namn. Eller ja , Capital Clo egentligen men det orkar man ju inte säga.







She's sweet ♥


Here I go again...

så länge jag orkar i alla fall.

Efter mycket tjat från Jess så kommer jag nu att börja blogga igen. Kommer dock inte ha någon speciell inriktning utan kommer blogga om lite allt möjligt. Ingen aning om hur mycket uppdatering det blir eller någonting men det återstår att se!

Idag har jag varit hos Jess och så lite på Gothia Cup och kollat på min brorsas tidigare fotbollslag när de spelade. Matchen slutade med 1-1.

Nästa stop blir stallet där jag ska äta lite och sedan fota hästen. Slänger upp lite bilder på henne här sen :)

Have a nice day!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0