Leaving this place.

Det är bestämt nu. Den 12 augusti åker jag ner till Tyskland för att stanna där ett år. Kommer bo i Bruttig i en familj bestående av två föräldrar och två söner, som jag kommer att hjälpa till att ta hand om! Det finns också en charmant hund med i bilden.

Ser fram emot det här oerhört mycket. Har längtat så länge och har äntligen hittat en familj som verkligen verkar passa mig superbra! Många gemensamma intressen (t om samma musiksmak, tänk det ni!) och de är även väldigt lätta att prata med. Hade skypedejt med min värdmamma i en timme i torsdags, och då pratade vi ingenting om "jobbet" utan endast om vardagliga saker, som hår, skolsystem, efternamn och mycket annat. Känns bra att ha hittat en familj som jag kan prata ordentligt med!
 
Har även pratat med en av deras tidigare au pairer och hon säger att det är en fantastisk familj. Ungarna är tydligen de bästa man kan ta hand om och väldigt mysiga. Jag har också fått intryck av att de är det. Enligt denna au pair är de också väldigt sociala och välkomnar en verkligen som en familjemedlem.

Något annat som känns bra är att de har en hund! Ska bli trevligt att inte behöva släppa djuren helt och hållet liksom. Är ändå van vid att ha massor med djur runt mig och det känns då lite som en trygghet att ha en vovve där.

Tror verkligen på detta. Det kommer bli jättebra!

It's alright. It's okay. We were two kids in love trying to find a way.

Telefonsamtalet gick bra. Jag överlevde. De överlevde. Alla överlevde. Känns bra. Känns okej. Pratade med en au pair familj. Engelsk familj, bosatt i Tyskland. Sötaste ungarna. Sötaste föräldrarna. Asglada, skrattade och log hela tiden. Det var fint minsann!

Vet inte riktigt vad jag ska säga. Nervositeten håller på att släppa så ena stunden pratar jag på utav helvete, nästa är jag helt tom på ord.

Ska ner och äta lite för min mage skriker på mig, men innan dess hade jag tänkt bjuda på en bild på hur jag ser ut när jag haft flätor hela dagen.


Itching is the pulse inside, creeping out to come alive.

Har spenderat dagen i stallet. Blev en halvtimmes promenad med pollen. Det var mysigt. Tog några bilder som ni kan se längre ner i inlägget. Kom hur som helst hem vid tolv ungefär. Hela släkten var här då My fyller år i morgon och då hade kalas idag. Har inte fixat någon present så jag får se till att göra det i morgon. Ska ändå in till Stenungsund för att ta bussen ut till stallet. Tror jag... Om nu inte mamma kan köra. Hon är ju ändå hemma i morgon så det borde gå... Whatever..

Är nervös som fan. Mer nervös än igår. Inte så konstigt kanske. Ska nog ockupera mina tankar med lite promenad/jogging fram tills klockan fyra. Då ska jag iväg och jobba! Efter det ska jag hem och sätta mig vid datorn och sitta här tills dagens BOOM är klart. Gaaah. Skjut mig.
 
Har egentligen inget att säga. Ska nog ner och ta en ordentlig långdusch och bara njuta av vattnet. Lovely! Är så oerhört spänd inför nästa vecka. Eller inte spänd.. Mer excited? Hur man nu ska säga på svenska för att få ett exakt lika passande ord. Blir ju myspys med min lilla Andréa. Kommer bli bäst! Behöver sådana stunder ibland. Det är sådant man lever för, känns det som. Kommer bli träning, förhoppningsvis museumbesök och sedan lite film och ätande på kvällen.
 
Hade småplaner på att gå på bio nästa vecka. Skulle äntligen få se The Hobbit. Men jag upptäckte att den endast går i 3D nu, ingen "vanlig" visning alls, och mina ögon fixar inte riktigt 3D. Har prövat att se i det förut men det blir bara ett stort blurr. Ser skitlarvigt ut. Känns inte värt att betala så mycket när det inte ens går att se filmen ordentligt utan att jag sitter och funderar på vad fan det är jag ser. Får helt enkelt vänta tills den kommer ut på film så jag kan köpa den!

Fin utsikt från platsen precis ovanför backen bakom stallet. Ser väldigt gosigt ut.

Finpojken med lite sågspån och shit i ansiktet.

Skäggig filur är han.

Shut the fuck up.

Sitter som på nålar. Fick nyss reda på att jag kommer få ett viktigt samtal i morgon. Är så nervös så jag håller på att bajsa ner mig. Säger inte mer än så förrän i morgon kväll då jag vet hur det gått. Men jag är så nervös. Så jävla nervös. Någon som har lugnande? (:

Mitt vatten tog nyss slut. Fuck that shit. Får fylla på glaset snart. Varför pratar jag ens om ett tomt vattenglas?

Var i stallet förut. Blev ingen promenad. Det blåste och snöade så det var så jävla kallt så jag höll mig till att bara peta lite på pollen. Det var trevligt det med. Får se om det är bättre väder i morgon och om jag i så fall kan ta en liten promenad då.

Medan jag väntade på mamma roade jag mig med att ta en väldigt fin bild. Enjoy.
 
 
Ser ut som ett litet ekollon, hihu.
 
Kollade nyss på de tre första bidragen i melodifestivalen. Ville se Jocke, inte mer än så. Han var nummer treee att uppträda så blev till att kolla på de två första också. Intressant att se honom göra något som är så sjukt annorlunda gentemot vad han vanligtvis pysslar med. För er som inte vet, så är han sångare i Hammerfall. Och nu sjöng han någon svensk truddilutt? Kanske inte den bästa låten jag hört, men han såg väldigt mysig ut!
 
Ska nu försöka lugna mig själv och kanske läsa eller dricka lite mer vatten. Eller bara stanna vid datorn så länge jag kan sitta stilla? Ja, det sistnämnda blir det nog.

I will make you pay for everything you made me say.

Började dagen med ett pass Body pump. Fyfan vad lätt man tappar muskler. Har inte tränat på kanske 2-3 veckor och det märks verkligen. Hemskt. Ska man se det från den ljusa sidan så gör ju det i alla fall att jag blir peppad på att hela tiden träna. Har en hel del uppsatt under kommande vecka så det blir nog bra det här! Ska till gymmet med Andréa på torsdag också. Hade tänkt köra kondition då (varva springbandet och crosstrainern). Kör sällan kondition så får passa på när jag väl är på själva gymmet och inte bara på pass!

Åt en ordentlig och stadig frukost i morse (havregrynsgröt med banan och äpple, plus två ägg) vilket även det märks tydligt! Är inte hungrig ännu, vilket jag troligtvis hade varit om jag ätit något i stil med en macka eller en skål fil. Kanske borde börja bli lite mer seriös med min frukost? Kan nog vara bra för både hälsan och koncentration osv.

Dagen kommer mestadels spenderas hemma, med ett litet avbrott i stallet. Ska nog ta en promenad med hästen idag. Vill inte rida när det är isgata ute samtidigt som jag inte vill att han bara ska stå i hagen. Får se hur jag gör, men lutar åt promenad. Då får han rört något på de små benen i alla fall!
 
Ska snart pysa mig ner och kolla om det finns något vettigt på tv. Är endast storebror och jag hemma idag så jag har hela huset för mig själv, med tanke på att han sitter på sitt rum. FRIIIHEEET! Nä, men det är la trevligt. Lite egentid är aldrig fel.

Borde bli lite mer aktiv med kameran.. Vet inte hur många gånger jag sagt det men nu när det verkar som att jag kommit igång lite med bloggandet (easy there, Emma, du har endast hållt igång bloggandet i ett par dagar...) så kanske jag borde bli lite ambitiös och faktiskt fota lite. Blir lätt tråkigt att gå in här annars. En vägg av text, typ. Det jobbiga är ju dock inte att fota, utan att sedan sitta och lägga över bilderna på datorn. DÄR har vi problemet! Och ja, jag är lite lat när det kommer till sådant.

Nu har jag tjötat länge nog. Hejsvejs!
 

The voices in my head will really haunt me.

Sitter och spånar på lite frågor inför morgondagen. Då ska ju nämligen Mimmi och jag till Bergsjön och intervjua flyktingar och några fantastiska människor som jobbar med flyktingfrågor. Detta ska sedan resultera i ett reportage! Hoppas det blir bra. Tycker det är svårt att skriva frågor. Resten går helt okej men just frågorna, det är det svåra. Att komma på bra frågor som ger öppna och givande svar är inte lätt minsann. Men det går helt okej! Ganska tacksamt ämne ändå. Det finns ju massor att fråga och prata om.

Dagen var lite upp och ner. Vi alla var la ganska down innan och under provet (som för övrigt gick skit) men efteråt fick jag någon skrattknäpp och hade ADHD i hjärnan. Efter det gick Andréa och jag hur som helst till Café Wasa och käkade hallonpaj. Fyfan vad vi förtjänade det efter det där provet. Mitt betyg, som förhoppningsvis var ganska fint, kördes nog ner i botten efter idag.

 
Spelar dessa fina gossar ikväll. Myspys som fan.

I am down to absolute zero.

Trött morgon. La mig nog lite för sent igår. Men det är ingen fara. Jag kan sova på bussen! Det är ändå ingen idé att jag pluggar för jag förstår ändå ingenting. Får nog spendera min håltimme med att sitta med Andréa och diskutera huruvida vi existerar eller ej när vi äter pizza. Oh, livets stora frågor.......
 
Efter provet blir det hur som helst en lite dejt med Andréa. Vasa, here we come! Nästan årets första besök där. Tog en tur dit med Viktor och käkade lunch förra veckan men premiär med min ordinarie vasavän. Så jävla sugen på hallonpaj. Tycker verkligen att vi förtjänar det med tanke på vad som väntar oss efter lunch.

Har små funderingar kring mitt element. Trodde att jag hade fått upp en bra värme för det var ganska lagom liksom. Men nu fryser jag som fan. Vill dock inte gå och höja och sänka värmen. Det kan ju knappast vara bra för varken elementet eller mig. Hmm... vad som krävs är helt enkelt mer eller mindre kläder, beroende på hur temperaturen känns för stunden!

Ska göra i ordning det sista innan jag sätter av mot bussen. Arch enemy ska få hålla mig sällskap mestadels av tiden till skolan idag. Snubblade in på de igår när jag satt och petade på min fantastiska lilla MP3 och det slog mig då att jag saknat dem lite.

Revolution begins in me.

 Blev en snabb sväng till skolan idag. Hade idrottsteori i en timme. Placerade mig på bussen och åkte hem direkt efter det. Sitter nu och pluggar inför morgondagens filosofiprov. Förstår inte ett jota men hoppas på det bästa!
 Blir till att åka och träna om en och en halv timme ungefär. Underbart! Det var några veckor sedan nu. Var på väg att bli förkyld och ville inte träna då. Efter det åkte familjen iväg och jag hade mysvecka hemma. Blev ingen träning då heller.

Vad denna vecka i övrigt bjuder på har jag inte så stor koll på, förutom att jag ska till Vasa med Andréa i morgon efter provet. På fredag ska jag till Bergsjön och intervjua några inför ett reportage om flyktingverksamheten. Ska bli spännande men är smått nervös. Det är svårt att komma på vad man ska fråga för att få så bra svar som möjligt att utgå ifrån när man sedan ska sätta sig och skriva.

Nästa vecka är det lov. Meningen var att jag skulle spendera veckan på fritidset på min gamla skola, men det blir inte så. Hoppar över det. Veckan fylls istället med ridning i massor (har både Sluggo och Freja att ta hand om) och en liten trip till Andréa torsdag-fredag. Mer än så vet jag ännu inte. Får se vad som händer.

I will never survive with dead memories in my heart.

Seg och tråkig kväll. (mmh, detta blir ett smågrinigt inlägg). Jag har väldigt tråkigt och försöker plugga men har noll motivation eller disciplin what so fucking ever. Måste dock eftersom det är grupparbete, och då skiter man inte i saker. Då gör man det ordentligt!

Inte nog med det så har jag en sådan jävla kramabstinens så det är sjukt. Andréa, prepare to get bombad med pussar och kramar i morgon för jag har sådana behov av att gosa just nu.
 
OCH INTE NOG MED DET... så är dessa saker inte ens något att klaga på?

Tack för mig. Hejdå!

Brummelibrum.

Är verkligen sämst på att blogga... Det är lite illa, men tror att du (hej Andréa! och även om någon annan om någon förskrämd själ är här och läser) är van vid det vid det här laget.
 
Den senaste veckan har varit väldigt fin. Familjen har varit i Sälen och jag och storebror har varit hemma. Väldigt skönt att vara ensam lite. Viktor var här måndag-onsdag vilket var vackert. Blev så glad. Han fixade mat och efterrätt och allt till mig. Lyxigt som fan. Skämdes bort under de dagarna, kan man säga.

Veckan har varit sjukt fin om man ser från skolperspektiv! Inget att göra. Det stressar i och för sig på något sätt.. Känns som att vi kommer springa in i en vägg av skit snart, som straff för att denna vecka är pluggfri. Men men, den dagen, den sorgen. Får förbereda mig ordentligt och börja i god tid. Hade faktiskt tänkt spendera kvällen med att läsa lite ur pride & prejudice och möjligtvis lite i filosofin också. Under morgondagen får jag sysselsätta mig med samhäll! Ska leta ut lite grejer inför vår fantastiska film.
 
Gårdagen var i allmänhet bra. Skola, vilket var helt okej. Som vanligt liksom. Inget krångel eller sådär. Kom hem, fick efter ett tag en jävla huvudvärk. Det gick dock över efter en stund men ville ändå gå och lägga mig hyfsat tidigt, särskilt med tanke på att jag sovit ganska lite i veckan då det blivit tidiga morgnar med hundarna. Men icke sa nicke! Fick meddelande vid halv tio om att jag tydligen borde ta mig till en filur jag är bekant med. Efter en timmes tjöt från hans sida blev det till att jag faktiskt satte mig på cykeln och trampade iväg. Kvällen/natten/fram till fyra idag spenderades med att kolla på film! Blev bland annat björnbröder, pocahontas, aladdin, kalle och chokladfabriken, otecknade version av djungelboken, arthur and the minimoys (fan är en minimoj ens?), resident evil och underworld. Hade väldigt trevligt meeen är trött som fan. Kan dock ta igen det ikväll! Ska därför lägga mig och läsa efter att jag ätit, och sen sova som en liten stock. Första natten i min egna säng pååå en vecka.
 
Tack och adjö.

RSS 2.0